Sve novosti

Dorćolsko “kafenisanje”

14.11.2023

Beograd je grad sa dugačkom tradicijom i kulturom ispijanja kafe, jer, ona je mnogo više od napitka. Kafa je povod i izgovor za okupljanje, glavna vikend aktivnost i sinonim za druženje, pa je zato i dobila svoj glagol – kafenisanje, a najbolje mesto za kafenisanje je oduvek bio Dorćol.

Sa svojim šarmantnim ulicama, bogatom istorijom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom, Dorćol je mesto gde se u svemu susreću tradicionalno i moderno – pa i u kafi. Mi smo izabrali nekoliko mesta koja su nezaobilazna za kafenisanje.

Pastis

Pastis je kultno gradsko mesto, koje, smešteno u centralnom delu ulice Starhinjića Bana, vrvi od gostiju u svako doba dana i noći. To je retko mesto na kojem ćete za malim i zbijenim stolovima videti jedne do drugih, najrazličitije profile svih generacija. Najčešća zabava – promatranje i komentarisanje prolaznika. Tu kafa i nije toliko važna, iako je odlična.

Djura bar

Tačno preko puta Novog Dorćola nalazi se kultni Djura bar. Ovo mesto podjednako je poznato po sjajnoj kafi, odličnim koktelima i uvek živoj atmosferi.

Kofic

Kofic, šarmantno i pomalo eklektično uređen kafe u Skenderbegovoj ulici, mesto je gde kafa postaje umetnost. Ovaj kafić se ističe svojim pažljivo i stručno pripremljenim kafama, svih vrsta, a prelepa terasa je savršeno mesto za pravo dorćolsko kafenisanje.

Loro Beauty Bar

U sklopu kompleksa Novi Dorćol, nalazi se Loro Beauty Bar, mesto sa jedinstvenim konceptom, na kojem možete obaviti kozmetički tretman, uraditi manikir, isfenirati se, ali i popiti odličnu kafu ili vešto i pažljivo pripremljen koktel.

Koffein

Ako ste istinski ljubitelj odlične kafe i znate da prepoznate razliku između brazilske i kolumbijske, Koffein, u Cara Dušana je pravi izbor za vas. Njihovi baristi su veoma posvećeni pripremi svake šoljice, da ne kažemo kapi. Enterijer je moderan i miran što ga čini odličnim mestom za rad, pa uvek možete videti mnogo ljudi za kompjuterima.

Pržionica

Pržionica, u Dobračinoj ulici, je sinonim za sve što je kvalitetno kada je u pitanju kafa, a urbani, moderni i pomalo hipsterski ambijent, čine je idealnim mestom za višečasovno kafenisanje. Ovde se ne štedi na kvalitetu svakog zrna kafe, a posebno se ponose svojim specijalnim tehnikama prženja, koje daje glavni ukus kafi.

Dorćol je bez sumnje najbolji kraj grada za uživanje u kafi. Ne propustite priliku da istražite ovaj čarobni kraj Beograda i otkrijete svoje omiljeno mesto za kafenisanje.

 

Za sve informacije o Novom Dorćolu, posetite nas na adresi Venizelosova 29.

Pišite nam: office@dekainzenjering.rs

Pozovite nas: +381646590118  |  +381114077777

Novi Dorcol showroomProdaja stanova druge faze

Tel: +381 11 407 77 77
Mob: +381 64 6590118

Radno vreme za praznike:
29.04. 9 – 17h
30.04. 9 – 17h
01.05. NERADNI DAN
02. 05. NERADNI DAN
03.05. NERADNI DAN
04.05. 10 – 15h
06.05. NERADNI DAN

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.