Sve novosti

LINIJSKI PARK U BEOGRADU OD BETON HALE DO PANČEVAČKOG MOSTA

05.04.2023

Beograd će uskoro dobiti novi park, koncipiran po ugledu na čuveni High Line park u Njujorku, koji će se prostirati od Beton hale sve do Pančevačkog mosta, u dužini od 4.600 metara.

Linijski park će se sastojati od deset celine, a jedinstven je po tome što su planove za svaku celinu izradili različiti inženjeri. Nakon sprovedenog javnog arhitektonskog konkursa za koji se prijavilo više timova i pojedinaca, proglašeni su pobednici, a za svaku od deset celina izabrano je različito idejno rešenje. Na izradi idejnih rešenja radilo je više od 50 timova i pojedinaca.

„Park je planiran kao deo jedinstvenog sistema zelenih površina Beograda, odnosno zelene infrastrukture grada tako da bude uređen da ostvari ekološke, društvene i ekonomske usluge kao ekosistem u urbanom prostoru. Biće omogućeno odvijanje prirodnih procesa, koji će pozitivno uticati na kvalitet vazduha, vode, zemljišta, biodiverziteta, a samim tim i na kvalitet života u gradu“ naveo je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

U okviru parka nalaziće se različiti tematski ozelenjeni prostori – poput cvetnih vrtova, aromatičnih bašti, urbanog pčelarstva, sistema za sakupljanje atmosferskih voda i drugih prirodom inspirisanih rešenja.
Postojaće i prostori za edukaciju na otvorenom – plato i pokriveni amfiteatar, kao i otvoreni tereni za rekreaciju: dečja igrališta, tereni za košarku, fudbal, badminton, odbojku i jogu.

Park prolazi odmah uz fazu 2 kompleksa Novi Dorćol i stanarima nudi sve svoje sadržaje i vezu sa celim gradom.

 

Za sve informacije o Novom Dorćolu, posetite nas na adresi Venizelosova 29.

Pišite nam: office@dekainzenjering.rs

Pozovite nas: +381646590118  |  +381114077777

Novi Dorcol showroomProdaja stanova druge faze

Tel: +381 11 407 77 77
Mob: +381 64 6590118

Radno vreme: Pon-Pet 08-18h, Sub 09-15h

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.