Sve novosti

Slatka mapa Novog Dorćola – Dorćolske poslastičarnice

24.02.2023

Ispeci pa reci

Nadomak Novog Dorćola, na Gundulićevom vencu, smešten je ovaj raj za sve ljubitelje američkih slatkiša. Kukis u osam različitih ukusa, banana hlebovi, braunis, mafini i američke pite, neki su od klasika koji se mogu naći na meniju ove dorćolske poslastičarnice.

Princess Puff

Poslastičarnica specijalizovana za choux au craquelin testo, Princess Puff, nalazi se u ulici Laze Pačua. Osnovana je u decembru 2019. godine, sa idejom da predstavi ovaj dezert po jedinstvenoj recepturi, koju je osmislio Francuz Žan Avis krajem 18. veka. Pufnice od slatkog testa je nazvao je „choux“ što u prevodu iznenađujuće znači kupus, a na našem podneblju su poznate kao „princes krofne“. Sa pažljivo odabranim sastojcima vrhunskog kvaliteta, bez aditiva i boja, Beograd je dobio koncept kraft poslastičarnice.

Šuma

U Siminoj 22, na 7 minuta hoda od Novog Dorćola, nalazi se mala zanatska proizvodnja kolača, peciva i domaćih sokova. Poslastičarnica Šuma predstavlja jedno od nezaobilaznih mesta u Beogradu za sve one koji gaje ljubav prema kvalitetnim slatkišima. Ova čarobna poslastičarnica na Dorćolu, vodi vas u svet punog ukusa uz minimalno veštačkog šećera. Sa lokalno uzgajanim namirnicama, divljim voćem, začinima, biljem iz prirode i čokoladom visokog kvaliteta, Šuma je ponosni vlasnik titule jednog od najslađih mesta Dorćola.

Wagokoro

„Wagokoro“ (和心) čine dve reči, „wa“ i „gokoro“. „Wa“ označava harmoniju, mir, opuštanje, a koristi se i kao pridev za opisivanje nečega sto je svojstveno Japanu. „Gokoro“ označava srce, um ili duh. Ovaj minimalistički japanski ambijent nalazi se u Carigradskoj 10, na 4 minuta od Novog Dorćola. Wagokoro svojim enterijerom i ponudom deserata nosi sa sobom duh tradicionalnog Japana. Nahoko, vlasnica lokala, je Beograđanima ponudila tradicionalne japanske deserte, ali sa ličnim pečatom. Japanski kolač daifuku, poznatijih kao moči u prevodu znači „velika sreća“, a možete ga probati u raznim ukusima, moči sa mačom i anko pastom, kremom od limuna i sira ili sa kremom od jagode, crne čokolade, pistaća, kestena. Uz kolače možete probati i nekoliko specijalnih vrsta japanskih čajeva i kafe i sve će vam biti servirano u duhu japanske tradicije.

 

Za sve informacije o Novom Dorćolu, posetite nas na adresi Venizelosova 29.

Pišite nam: office@dekainzenjering.rs

Pozovite: +381646590118  |  +381114077777

Novi Dorcol showroomProdaja stanova druge faze

Tel: +381 11 407 77 77
Mob: +381 64 6590118

Radno vreme: Pon-Pet 08-18h, Sub 09-15h

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.