Sve novosti

Najlepši restorani Dorćola

08.02.2023

Da li vas zanima koji su po nama najlepši restorani u okruženju Novog Dorćola?

Izdvojili smo četiri restorana koji se nalaze na par minuta hoda od Novog Dorćola, a koji savršeno prikazuju gastronomsku raznovrsnost Beograda i u kojima verujemo da ćete uživati.

1.    JaM

Na korak od Novog Dorćola, okružen prekrasnom baštom, restoran JaM predstavalja pravo osveženje kada je ugostiteljstvo Beograda u pitanju. Prijatan ambijent i neobično ime – JaM, u svom nazivu krije kombinaciju tri engleske reči – Just A Maestro. U želji da opravdaju svoj naziv, iskusni ugostitelji su ovaj restoran od prvog dana postavili visoko na kulinarskoj lestvici Beograda. U restoranu JaM rade samo najbolji i veoma iskusni kuvari, a u njihovu kuhinju ulaze samo najkvalitetniji sastojci. Autentičan meni i odlični kolači su zaštitni znak ovog, po mnogo čemu, originalnog restorana.

2.    Botako

Nadomak Novog Dorćola, na adresi Šantićeva 8, nalazi se Botako, restoran italijanske kuhinje, koji po mišljenju mnogih ima najbolju picu u Beogradu. Pored prepoznatljive estetike restorana, posebno se izdvaja predivna i jedinstvena bašta, puna najraznovrsnijeg zelenila, cveća i neobičnih detalja. Njihov meni je, pored različitih vrsta pica, upotpunjen i sa drugim italijanskim specijalitetima, mi imamo naše favorite, a vi ćete sigurno imati svoje.

3.    Stara Hercegovina

Restoran i pivnica Stara Hercegovina pod ovim imenom posluje preko 30 godina. Do tada je u Beogradu na toj lokaciji bio poznat restoran Skoplje, a osim promene imena, promenjena je i ponuda, te se od tada na meniju pretežno mogu naći hercegovački specijaliteti, ali i stara srpska jela. Stara Hercegovina nalazi se na adresi Carigradska 36, praktično preko puta ulice od Novog Dorćola i predstavlja stecište umetničkog sveta, sportista, političara i privrednika. Jedan od čestih gostiju restorana bio je Momo Kapor, koji je 1991. godine imao čast da restoran proglasi otvorenim. Restoran Stara Hercegovina je mesto za prave gurmane, ljubitelje kvalitetnog piva i autentične domaće kuhinje.

4.    Homa

Jedan od prvih restorana koji je predstavio fine dining koncept u Beogradu, nalazi se na 5 minuta šetnje od Novog Dorćola, na adresi Žorža Klemansoa 19. Uz inovativni jelovnik – pažljivo upotpunjen sa bogatom ponudom vina, koji se redovno menja, besprekornu uslugu,  prijatan i umirujuć ambijent, restoran odiše lepotom, a priprema vas za apsolutni hedonizam.

 

Za sve informacije o Novom Dorćolu, posetite nas na adresi Venizelosova 29.

Pišite nam: office@dekainzenjering.rs

Pozovite nas: +381646590118  |  +381114077777

Novi Dorcol showroomProdaja stanova druge faze

Tel: +381 11 407 77 77
Mob: +381 64 6590118

Radno vreme: Pon-Pet 08-18h, Sub 09-15h

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.