Sve novosti

Pojam kvaliteta, elegancije i luksuza

21.12.2021

Novi Dorćol je jedinstven projekat u užem gradskom jezgru, u okviru koga je sačuvanoo neprocenjivo arhitektonsko nasleđe, zgrada Platnare s kraja 19. veka. Ona će se, pretvorena u ekskluzivni restoran, naći usred najmodernijeg stambeno-poslovnog kompleksa

Poslovna politika kompanije Deka inženjering je da kupac od trenutka kada uplati avans za stan treba što pre da uđe u posed svoje nekretnine. Tako iskazuju poštovanje onima koji im nam ukazali najveće poverenje – da od njih kupe prostor za život svoje porodice.

Upravo ste završili prvu fazu modernog stambeno-poslovnog kompleksa, koji je uzore našao u svetskim metropolama, poput Njujorka i Londona. Možete li da nam predstavite projekat Novi Dorćol…

U julu 2021. završena je izgradnja prve faze projekta koja ima oko 45.000m2 stambenog i poslovnog prostora na jednoj od najlepših beogradskih lokacija, na Dorćolu. Izgradnja 225 stanova, 15 lokala, podzemne garaže sa 450 parking mesta, restoran i velnes centar završeni su za 18 meseci, u planiranom roku, uprkos situaciji sa koronom i mnogobrojnim izazovima sa kojima se susrećemo u građevinskoj industriji danas.

Kao i prethodni projekat A Blok, kojim smo uveli nove materijale na tržište i podigli standarde u stanogradnji, Novi Dorćol je još jedan korak više u udobnosti i kvalitetu koji pruža stanarima.

U kompleksu je obezbeđen video nadzor 24/7, dok je svaki stan opremljen video-interfonom. U podzemnoj garaži je obezbeđen dovoljan broj parking mesta, od kojih je deo opremljen elektropunjačima i spostvenim brojilima. Pored zatvorenog dvorišta za stanare, bazena, teretane i spa-centra, u prizemlju kompleksa nalaze se market, kafei i druge uslužne delatnosti potrebne za svakodnevan udoban život.

Posebno smo ponosni na konceptualno rešenje kojim smo postigli da se iz stanova pruža otvoren pogled na okolinu, a sa viših spratova sagledava fantastična panorama grada.

Sam kompleks odiše monumentalnošću i elegancijom dok se prvo uočavaju kvalitet materijala i precizno izvedeni detalji. Mogu slobodno da kažem da je ovo je projekat koji bi mogao da zauzme premijum poziciju u bilo kojoj svetskoj metropoli i da smo sa izgradnjom Novog Dorćola napravili još jedan korak u zgradarstvu u Srbiji.

Izgradnja prve faze kompleksa je trajala 18 meseci. Za koliko možete da završite drugu fazu koja će, sa 347 stanova i devet lokala, biti još veća?

Uprkos svim teškoćama, nedostatku radne snage, poskupljenju materijala i nestašici pojedinih materijala na tržištu, za 18 meseci smo završili izgradnju 45.000m2, što je i u normalnim okolnostima ozbiljan uspeh. Bio je to jedan od izazova s kojima se surećemo u ovoj industriji – u vreme opšte pandemije i vanrednog stanja u zemlji, naše gradilište je radilo u tri smene.

„Iz stanova se pruža otvoren pogled na okolinu, a sa viših spratova sagledava se fantastična panorama grada“

Cilj vam je bilo da u kompleksu zadržite ono što je najvrednije i niste želeli da „nova arhitektura imitira prošlost“. Da li ste zadovoljni time kako ste realizovali svoju viziju?

Novi Dorćol je jedinstven projekat u užem gradskom jezgru, u okviru koga je sačuvano arhitektonsko nasleđe industrijske epohe s kraja 19. veka, što nije česta pojava u Beogradu. Zgrada Platnare koja je bila centar tekstilne industrije u kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca zauzima frontalno mesto prema Venizelosovoj ulici i stambeni kompleks se razvija oko nje. Zgrada je u celosti sačuvana, rekonstruisana i biće pretvorena u autentičan prostor eksluzivnog restorana.

Segmenti zida starog magacina su isečeni i implemetirani u prizemlje lokala, tako da zajedno sa Platnarom, čine jednu jedinstvenu arhitektonsku celinu. Stubovi nekadašnje fabrike našli su svoje mesto u kompleksu, samostojeći i slobodni u prostoru zelenog platoa za stanare.

Bista Davida Pajića Dake, narodnog heroja, po kome je fabrika liftova koja se nalazila na ovoj lokaciji nakon Drugog svetskog rata dobila ime, imaće svoje mesto na ulazu u kompleks.

Spoj tradicije i stare industrijske arhitekture, stare opeke i novih materijala je ono što Novi Dorćol čini autentičnim i jedinstvenim projektom. Veoma smo ponosni što smo kreirali moderan stambeno-poslovni kompleks oko stare zgrade Platnare i što smo svojevrsnom spomeniku arhitekture našli novu funkciju, komplementarnu sa savremenom rezidencijalnom gradnjom.

Vaši kupci ne pristaju na manje od vrhunskog kvaliteta, komfora i sigurnosti. Znači li to da ćete i dalje podizati lestvicu?

Kupci stanova u novogradnji žele vrhunski kvalitet. Oni ulaze u nov stan i to je jedan novi početak. Mi kao investitor imamo misiju da našim kupcima ponudimo state of the art materijale – od fasade do završne obrade u stanu. Biramo najbolje i uvek unapređujemo finalni proizvod.

U našim stanovima u Novom Dorćolu, fasadni otvori visine 240cm kreiraju stan prepun svetlosti. Ventilisana fasada obložena keramogranitnim pločama velikog formata, sakrivene klime u spuštenom plafonu, žaluzine kojim je moguće samo zasenčiti stan, a i potpuno zamračiti, samo su neki od elemenata koji odišu elegancijom i luksuzom, dok kvalitetu života doprinose blizina škola, fakulteta, muzeja, pozorišta…

Iako ne bih mogla da procenim da li su žene zahtevniji kupci od muškaraca ili obrnuto, jer to zavisi od osobe a ne od pola, znam da, ukoliko je stan za porodicu, uglavnom žene donose odluku o izboru životnog prostora.

„Izgradnjom Novog Dorćola, koji bi mogao da zauzme premijum poziciju u bilo kojoj svetskoj metropoli, napravljen je veliki korak u zgradarstvu Srbije“

U kojoj meri i stanovi i lokali u Novom Dorćolu prate potrebe moderne, savremene porodice?

Pored lokala u prizemlju u kojima će se naći market, kafe, apoteka, kozmetički studio i salon lepote, izgradili smo i velnes centar sa bazenom, teretanom, saunama, slanom sobom i sobama za masažu. Cilj je bio da omogućimo stanarima da se posle napornog dana provedenog na poslu opuste u velnes centru u okviru kompleksa. Još jedna od novina u ovom projektu je pametan stan kojim se daljinski kontrolišu osnovne funkcije u stanu kao što su grejanje, veliki potrošači, centralni ventil za vodu, roletne i sl. Pametan stan je već standard u svetu i obezbeđuje pored komfora i uštedu u potrošnji energije.

Organizovano upravljanje i održavanje kompleksom, recepcija, video-interfon, liftovi koji su priključeni na dizel agregat, elektro-parking mesta u podzemnoj garaži su sve karakteristike kompleksa koje prate potrebe savremenog načina života i pružaju maksimalnu udobnost.

Trenutna potražnja za kvalitetnom gradnjom premašuje ponudu, zbog čega cene rastu već godinama. Mislite li da će se ovaj trend zadržati ili nam predstoji stabilizacije tržišta?

Ponuda stanova u novogradnji je obimna, ali vrlo raznolika. Lokacija, dodatni sadržaji, upravljanje i održavanje, kvalitet projekta, savremeni materijali i ostali parametri su elementi koji grade finalnu cenu kvadrata. Ono što je sigurno da kupci prepoznaju kvalitet i da vrednost savremeno projektovanih stanova na dobrim lokacijama, ukoliko su primenjeni vrhunski materijali, konstatno raste.

 

Izvor: CORD

 

Novi Dorcol showroom

Novo radno vreme

Usled velikog interesovanja za stanovima u kompleksu Novi Dorćol, promenili smo radno vreme.

Od sada nas možete posetiti svakog radnog dana  od 08-20h, subotom od 11-17h

Vidimo se u našem prodajnom salonu, Venizelosova 29

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.