Sve novosti

NOVI DORĆOL – Oaza mira u urbanom delu grada

16.08.2021

Svako ko živi na Dorćolu, svestan je da ne mora da se pomera iz svog kraja jer mu je sve tu nadohvat ruke. Ima divnih parkova, u blizini je Kalemegdan, reka, kulturne znamenitosti i naravno nezaobilazni restorani i kafići.
Na Dorćolu se nalazila čuvena Čukur-česma, mesto gde je počeo sukob između Srba i Turaka. Gavrilo Princip je išao u Prvu beogradsku gimnaziju gde se nalazila Vidin-kapija, jedna od četiri turske kapije kojim se ulazilo u Beograd. Ušuškana između Skadarske, ulice Džordža Vašingtona i Drinčićeve, već čitav vek pijaca Bajloni snabdeva Beograđane i njihove mušterije.

Novi Dorćol, stambeno-poslovni kompleks se baš nalazi u jezgru Starog grada – u blizini Narodnog pozorišta, na par minuta hoda od Botaničke bašte Jevremovac, kao i čuvenog restorana Stara Hercegovina. Okružen bogatim gradskim sadržajima, Novi Dorćol je mesto gde se prepliću tradicionalno i moderno kreirajući spoj autentične i moderne arhitekture.

Kompleks je projektovan tako da odgovara raznim životnim stilovima, obezbeđujući udobnost života u urbanom delu grada, uz osećaj privatnosti i maksimalnu funkcionalnost. Preko 500 modernih i komfornih stambenih jedinica, koje su strukturalno podeljene u kvadrature različitih veličina, predstavljaju pravi prostor za savremenu porodicu ili pojedinca. Prva faza izgradnje kompleksa obuhvata šest stambenih lamela sa stanovima različitih struktura i lokalima različite namene u prizemlju zgrada. U prizemlju se nalaze moderan bazen i spa centar, dok je parkiranje obezbeđeno u podzemnim etažama. U sklopu prve faze predviđena je finalizacija rekonstrukcije “Platnare“ koja će dobiti novu, komercijalnu namenu. Na taj način će ovaj jedinstveni, istorijski objekat biti dostupan svim Beograđanima, a ne isključivo stanarima kompleksa, oživljavajući jedan pomalo zaboravljeni deo Beograda.

Investitor kompleksa Novi Dorćol je Deka inženjering koja iza sebe ima uspešno završen projekat A Blok na Novom Beogradu.

Završena je prva faza sa 225 stanova i 15 lokala, nakon 18 meseci od početka gradnje uprkos koroni. Od polovine jula je krenulo useljenje stanara, i nestrpljivo se čeka oktobar kad će krenuti druga faza izgradnje koja se sastoji od 347 stanova i 7 lokala.

Lepo je podsetiti se da je na mestu Novog Dorćola, začet centar tekstilne industrije otvaranjem „Prvog kraljevskog povlašćenog preduzeća za preradu kudelje i pamuka Alekse Obradovića i komp.“ Krajem 19. veka, a nakon Drugog svetskog rata na istom mestu je izgrađena fabrika liftova „David Pajić Daka“, koja je nazvana po jednom od najistaknutijih narodnih heroja. Inspirisan nekadašnjim industrijskim delom grada, Novi Dorćol predstavlja sinonim za udobnost života u centru Beograda.

 

Izvor: Nekretnine.rs

Novi Dorcol showroom

Novo radno vreme

Usled velikog interesovanja za stanovima u kompleksu Novi Dorćol, promenili smo radno vreme.

Od sada nas možete posetiti svakog radnog dana  od 08-20h, subotom od 11-17h

Vidimo se u našem prodajnom salonu, Venizelosova 29

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.