Sve novosti

Budućnost stanovanja

01.06.2021

Osnovna polazna tačka u razvoju projekata kompanije Daka inženjering jesu krajnji korisnici. Cilj im je da obezbedimo maksimalan kvalitet života i udobnost budućim stanarima, kako porodicima tako i pojedincima

 

Ostaci industrijske arhitekture s kraja 19. veka koji su sačuvani i inkorporirani u stambeno poslovni kompleks, daju Novom Dorćolu upečatljiv i jedinstven izgled u centralnom gradskom jezgru.

Izgradili ste jedan od najprestižnijih projekata u Beogradu A Blok, a sada završavate I fazu izgradnje Novog Dorćola u centru Beograda. Šta sve karakteriše vaše objekte?

Osnovna polazna tačka u razvoju naših projekata su krajnji korisnici. Naš cilj je da obezbedimo maksimalan kvalitet života i udobnost budućim stanarima, kako porodicima tako i pojedincima. Blok A ima više od 1.000 stanova i 80-ak lokala. Prioritet dajemo modernom projektovanju koje je prilagođeno savremenom načinu života – prostrane i svetle prostorije, spavaći blok odvojen od dnevno-trpezarijskog dela, roditeljska spavaća soba ima odvojeno kupatilo, plafon je 2,80m visine, što daje poseban utisak prostranosti, svaki stan ima posebnu servisnu prostoriju za bojler i mašinu za pranje i sušenje veša, dok je klimatizacija stana, koja podrazumeva i hlađenje i grejanje, sakrivena u spuštenom plafonu.

Podzemna garaža je dovoljno prostrana, tako da porodice mogu da kupe više parking mesta. S obzirom na to da će se u budućnosti sve više voziti električni automobili, imamo i značajan broj parking mesta sa električnim punjenjem. Prostrana recepcija 24/7, video nadzor, komforni hodnici, po tri lifta u svakoj lameli, zatvoreno dvorište samo za stanare, samo su neke od prednosti života u našim kompleksima.

„Sačuvali smo zgradu iz 1897. godine, pod nazivom Platnara, koja će biti rekonstruisana u savremen restoran i vinski bar“

U julu i avgustu počinje useljavanje objekata prve faze kompleksa Novi Dorćol i kreće izgradnja druga faze. Biće i dodatnih sadržaja poput bazena i spa-centra?

U julu završavamo prvih 225 stanova i 15 lokala i zatim nastavljamo izgradnju druge faze izgradnje Novog Dorćola koja se sastoji od 347 stanova i sedam lokala. Kompleks će imati spa-centar, bazen i teretanu, market, kafe, poslastičarnicu, kao i ostale delatnosti potrebne za udoban život. Po ugledu na svetske prestonice, sačuvali smo zgradu iz 1897. godine, pod nazivom Platnara, koja će biti rekonstruisana u savremen restoran i vinski bar.

Da li svi stanovi u objektima koje vi gradite imaju smart home sistem koji omogućava prilagođavanje stana korisniku?

Svi stanovi imaju tzv. smart home sistem koji služi za upravljanje mnogim funkcijama u stanu, kako onim strogo funkcionalnim koji život čine lakšim, tako i onim estetskim koji život čine lepšim. Upravljanje je lokalno, „user friendly“, sa tasterskih setova na zidu ili daljinski putem mobilnog telefona ili nekog drugog uređaja. Ukućani lako mogu podesiti svetlo koje žele, da spuste ili da podignu roletne, da uključe hlađenje ili grejanje po potrebi.

Smart home sistem koji smo primenili u Novom Dorćolu je samo jedan od trendova u svetu kojim postavljamo nove standarde u gradnji, a tiču se na samo komfora već i sigurnosti, što je pre svega bio razlog naše zainteresovanosti da ovaj sistem sprovedemo u praksi stanogradnje.

 

Izvor: Cord Magazine

Novi Dorcol showroom

Novo radno vreme

Usled velikog interesovanja za stanovima u kompleksu Novi Dorćol, promenili smo radno vreme.

Od sada nas možete posetiti svakog radnog dana  od 08-20h, subotom od 11-17h

Vidimo se u našem prodajnom salonu, Venizelosova 29

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.